Skip to main content
Veggie - Platter or 123 - use EID: Rode Aardappelen

Veggie - Platter or 123 - use EID: Rode Aardappelen

with Romano pepper and red potatoes

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende rode aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

250 gram

Bloemkool

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

⅓ stuk(s)

Citroen

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3227 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels17.9 g
Eiwitten20.3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Deksel
Large Frying Pan
Kleine kom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C.
  • Dice the potatoes into 1 - 2 cm chunks. Cut the Romano pepper into bite-sized pieces and the onion into wedges.
  • Discard the rosemary stalk(s) and finely chop the leaves.
  • Transfer the potatoes, Romano pepper, onion and rosemary to a bowl and mix with a generous drizzle of olive oil and salt and pepper to taste. Transfer to a parchment-lined baking sheet and roast in the oven for 20 - 25 minutes, or until done.
2
  • Boil plenty of salted water in a saucepan.
  • For each person, cut a 2cm thick slice from the middle of the cauliflower. Keep the stem attached so as to keep the cauliflower steak intact, then set aside.
  • Cut the rest of the cauliflower into florets and boil for 10 - 12 minutes, then drain and set aside (see Tip).

Tip: the cauliflower should be well-cooked, so as to make a smoother purée. Boil it longer if necessary.

3
  • Heat a drizzle of olive oil in a large frying pan over medium-high heat. 
  • Season the cauliflower steak well with salt and pepper and carefully fry for 1 - 3 minutes per side until golden-brown.
  • Lower the heat and cover with a lid, then continue cooking for 8 - 10 more minutes, turning halfway.

Did you know... cauliflower is very nutrient-dense; it contains calcium for strong bones and teeth, vitamin C to boost immunity, potassium for healthy blood pressure and fibre for gut health.

4
  • In the meantime, finely chop the fresh herbs. Zest the lemon and cut into 6 wedges.
  • In a small bowl, mix the fresh herbs with the extra virgin olive oil and lemon zest to taste.
  • Add the juice of 1 lemon wedge per person and season with salt and pepper.
5
  • Transfer the boiled cauliflower to a tall container, along with the cream, BBQ rub* and grated cheddar.
  • Use an immersion blender to process into a smooth, thick purée.
  • Transfer back to the same saucepan and keep warm over a low heat. Season to taste with salt and pepper.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

6
  • Serve the purée on plates, top with the cauliflower steaks and drizzle over the herb topping.
  • Serve the roasted potatoes and vegetables alongside.
  • Garnish with a lemon wedge.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla