Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
5 gram
Geroosterde hazelnoten
1 stuk(s)
Varkenshaas
125 gram
Champignons
90 gram
Conchiglie
100 ml
Slagroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola
1.5 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Bloem
Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met een deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Hak de geroosterde hazelnoten grof.
Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 2/3 van de pasta. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, rozemarijn en knoflook toe en meng goed. Leg de varkenshaas inclusief saus in een ovenschaal en bak 8 - 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de saus voor stap 5.
Tip: Het is niet erg als de varkenshaas nog wat roze is vanbinnen – je mag varkenshaas licht rosé eten.
Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de champignons toe en roerbak nog 4 – 5 minuten. Blus de pan af met de zwarte balsamicoazijn en verhit totdat al het vocht verdampt is.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan. Schep goed om en voeg vervolgens de slagroom en de mosterdsaus uit de ovenschaal toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes inkoken, tot de saus indikt. Voeg de conchiglie toe en verhit het geheel nog 1 minuut.
Snijd de varkenshaas in plakken. Maak op de borden een bedje van de rucola en verdeel de pasta erover. Leg de plakken varkenshaas op de pasta en bestrooi met nog wat peper en zout. Garneer het gerecht met de geroosterde hazelnoten.