Skip to main content
Varkenshaas in tonnatosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in tonnatosaus

Varkenshaas in tonnatosaus

met salade van geroosterde groenten en pijnboompitten

Met dit recept tover je 250 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Extra groente
Allergenen :
Vis
Mosterd
Soja
Gerst
Tarwe
Gluten
Haver
Rogge
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat: Vis)

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

15 gram

Kappertjes

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten, Haver, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

65 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Pijnboompitten

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1.5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3287 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten52.6 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels8.7 g
Eiwitten44.2 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Grote saladekom
Rasp

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Verdeel de aubergine en puntpaprika over één kant van een baplaat met bakpapier, zodat er ruimte overblijft voor de croutons en pijnboompitten.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met de Siciliaanse kruidenmix, peper en zout. Schep goed om. Rooster 16 - 18 minuten in de oven.
Saus bereiden
2
  • Voeg de mayonaise, tonijn, worcestershiresaus en de helft van de kappertjes toe aan een hoge kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng met een blender of staafmixer tot een gladde saus en houd apart.
Varkenshaas bakken
3
  • Snijd de volkoren ciabatta in blokjes van 1 cm.
  • Scheur of snijd het basilicum in reepjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de varkenshaas 3 - 5 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid. 
Croutons en pijnboompitten roosteren
4
  • Haal de groenten uit te oven wanneer ze nog 8 minuten moeten roosteren. Voeg de ciabattablokjes toe aan de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Laat wat ruimte over voor de pijnboompitten en zet de bakplaat terug in de oven.
  • Voeg de pijnboompitten toe aan de bakplaat in de laatste 4 minuten van het roosteren.
Salade bereiden
5
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Voeg de rucola en geroosterde pijnboompitten toe aan een grote saladekom. Besprenkel met een scheutje extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Voeg de helft van de Parmigiano Reggiano, de helft van het basilicum, de cherrytomaten en de geroosterde groenten toe aan de saladekom.
Serveren
6
  • Snijd de varkenshaas in dunne plakken en verdeel over een bord. Besprenkel met de tonnatosaus en verdeel de overige kappertjes eroverheen.
  • Serveer de salade naast de varkenshaas.
  • Verdeel de croutons over de salade. 
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met cherrytomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, cherrytomatensalade en rucola
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

met kruidenolie en olijf-paprikasaus
Bao buns met bulgogi-kipfilet

Bao buns met bulgogi-kipfilet

met sticky aubergine, gefrituurde uitjes en gembermayonaise
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola
Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème

Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème

met rijst, cherrytomaten, cashewnoten en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!