Skip to main content
Varkensfilet met kaneel-cranberrysaus
Varkensfilet met kaneel-cranberrysaus

Varkensfilet met kaneel-cranberrysaus

Met mosterdbloemkool en aardappelpartjes

Varkensvlees gaat goed samen met zoete smaken, daarom combineer je het in dit gerecht met een saus van cranberry's, rozijnen, kaneel en honing. De bloemkool rooster je in de oven, waardoor hij een nootachtige smaak krijgt die goed past bij de mosterddressing.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Varkensfilet

½ tl

Gemalen kaneel

10 gram

Cranberry-rozijnmix

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

¾ tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen (Nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Bloemkool bereiden
2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Meng de olijfolie, de mosterd en 1/2 el water per persoon in een grote kom, voeg de bloemkool toe en meng goed. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en bak 14 – 18 minuten in de oven, of tot de bloemkool knapperig en gaar is.

Op smaak brengen
3

Snipper ondertussen de sjalot en breng de varkensfilet op smaak met peper en zout.

Varkensfilet bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de varkensfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of tot hij gaar is. Voeg na het omdraaien van de filet de sjalot toe en bak mee.

Saus maken
5

Haal de varkensfilet uit de koekenpan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Zet het vuur laag en voeg de honing, kaneel, cranberry-rozijnenmix en de overige boter toe aan de koekenpan. Roer door tot er een saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, de bloemkool en varkensfilet over de borden. Serveer met de kaneel-cranberrysaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Singaporese Laksa met garnalen

Singaporese Laksa met garnalen

met udonnoedels, gekookt ei en Thais basilicum
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm
Pittige loaded vegetarische nacho's

Pittige loaded vegetarische nacho's

met frisse koolsla, crème fraiche en koriander
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Varkensfilet als extra

Varkensfilet als extra

200 g | 2 stuks
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Italiaanse rucolasalade als extra

Italiaanse rucolasalade als extra

Bijgerecht | met balsamicocrème, semi-gedroogde tomaten en grana padano
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel