
Udonnoedels met rundergehakt in teriyaki-mascarponesaus
met champignons, prei en Thais basilicum
Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
200 gram
Champignon-roerbakmix
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Oosters gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Pers de knoflook of snijd fijn.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
- Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
- Voeg de roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten mee.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

- Voeg de mascarpone, teriyakisaus en sojasaus toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak ondertussen de verse kruiden grof.

- Serveer de udonnoedels in een diep bord.
- Garneer met de gezouten pinda's en de verse kruiden.