Skip to main content
Udonnoedels met rundergehakt in teriyaki-mascarponesaus
Udonnoedels met rundergehakt in teriyaki-mascarponesaus

Udonnoedels met rundergehakt in teriyaki-mascarponesaus

met champignons, prei en Thais basilicum

4.2
(2,1K)

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de Hüttenkäse, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh udon noodles

(Contains: Gluten, Tarwe)

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Teriyaki sauce

(Contains: Tarwe, Soja)

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present: Selderij)

½ piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Tarwe, Soja)

100 g

Beef mince with East Asian spices

(May be present: Selderij, Gluten, Ei, Mosterd, Soja)

10 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

5 g

Mint, coriander & Thai basil

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories691 kcal
Energy (kJ)2890 kJ
Fat37.9 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate53.6 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein31.3 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten mee. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Saus maken
3
  • Voeg de mascarpone, teriyakisaus en sojasaus toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak ondertussen de verse kruiden grof.
Serveren
4
  • Serveer de udonnoedels in een diep bord. 
  • Garneer met de gezouten pinda's en de verse kruiden.

This week's must-try HelloFresh recipes