Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ stuk(s)
Rode ui
⅓ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
IJsbergsla
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)
1 stuk(s)
Turks broodje
(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesamzaad, Lupine)
1 tl
Midden-Oosterse kruidenmix
25 gram
Aioli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Selderij, Vis, Lupine, Schaaldieren, Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken onder koud water. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de ijsbergsla in repen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten. Keer af en toe om. Snijd de worst vervolgens in de lengte doormidden. Bak de Turkse pide 4 - 6 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak 1tl Midden-Oosterse kruiden per persoon, tot ze beginnen te geuren. Meng daarna de kruiden in een kleine kom met de aioli en breng op smaak met peper en zout.Pel de eieren, snijd in parten en bestrooi met wat peper en zout. Meng in een saladekom de ijsbergsla, rode ui en komkommer met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Snijd de Turkse pide open en smeer in met een deel van de gekruide aioli. Vul het broodje met een deel van de salade, de helft van de eiparten en de gesneden rundermerguez.Leg de rest van de eiparten mooi op de salade, en serveer bij de broodjes.