Turkse pide met rundermerguez
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkse pide met rundermerguez

Turkse pide met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergenen :
Eieren
Soja
Mosterd
Selderij
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

IJsbergsla

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)

1 stuk(s)

Turks broodje

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesamzaad, Lupine)

1 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Selderij, Vis, Lupine, Schaaldieren, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3862 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers9 g
Vezels5 g
Eiwitten44 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken onder koud water. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de ijsbergsla in repen.

Worst bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten. Keer af en toe om. Snijd de worst vervolgens in de lengte doormidden. Bak de Turkse pide 4 - 6 minuten in de oven.

Sausje maken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak 1tl Midden-Oosterse kruiden per persoon, tot ze beginnen te geuren. Meng daarna de kruiden in een kleine kom met de aioli en breng op smaak met peper en zout.Pel de eieren, snijd in parten en bestrooi met wat peper en zout. Meng in een saladekom de ijsbergsla, rode ui en komkommer met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Serveren
4

Snijd de Turkse pide open en smeer in met een deel van de gekruide aioli. Vul het broodje met een deel van de salade, de helft van de eiparten en de gesneden rundermerguez.Leg de rest van de eiparten mooi op de salade, en serveer bij de broodjes.