Biefstukreepjes met yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met yoghurtsaus

Biefstukreepjes met yoghurtsaus

met bulgur, aubergine en verse dille

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2506 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels17.9 g
Eiwitten37.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Wok of hapjespan
•Kleine kom
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 minuten.
  • Roer de bulgur erdoor en rooster 1 minuut. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
Aubergine bakken
2
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 6 - 8 minuten, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de dille fijn.
  • Meng in een kom de yoghurt met de helft van de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Roer de passata door de aubergine en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en bak 1 - 2 minuten verder, of tot de biefstukreepjes gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de Afrikaanse kruidenmix door de bulgur en verdeel de bulgur over de borden.
  • Leg de aubergine en de biefstukreepjes erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus en garneer met de overige dille.