Skip to main content
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden

4.1
(158)

Tonijn is een voedingsrijke vis vol magere eiwitten, omega-3-vetzuren en essentiële vitaminen. Het is gezond voor het hart, ondersteunt de hersenfunctie en bevat weinig calorieën.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Mosterd
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Kappertjes

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat: Vis)

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3422 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten59.2 g
waarvan suikers24 g
Vezels15.2 g
Eiwitten43 g
Zout1.7 g
Potassium532.8 mg
Calcium78.4 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes en de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 8 minuten.
  • Voeg daarna de sperziebonen toe en kook nog 8 minuten. Giet af, spoel met koud water en bewaar apart.
Groenten snijden
2
  • Snijd ondertussen de ui fijn en snijd de tomaat in blokjes.
  • Verwijder de harde kern van de sla en hak de sla grof.
  • Snijd de dille en de bieslook fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil.
  • Hak de kappertjes grof.
  • Snijd de tonijnsteak in kleine blokjes. Voeg de zwarte sesamzaadjes toe aan een diep bord en wentel de tonijn erdoor.
Mengen
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tonijnsteak in 1 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg in de laatste minuut de helft van de honing toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de ui, de kappertjes, de honing-mosterddressing, de mayonaise, de wittewijnazijn en de overige honing. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de krieltjes, sperziebonen, avocado en sla met de dressing in de saladekom.
  • Serveer de aardappelsalade op borden.
  • Verdeel de tonijnsteak en de tomaat eroverheen.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen en garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders