Steak met Thaise stijl mangosalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met Thaise stijl mangosalade

Steak met Thaise stijl mangosalade

met gemberrijst, verse kruiden, limoen en cherrytomaten

Mango's worden al sinds de oudheid in Zuid-Azië verbouwd. De mangoboom is zelfs de nationale boom van Bangladesh!

Allergenen :
Selderij
Vis
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

75 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Mango

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bruine basterdsuiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3526 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten101.1 g
waarvan suikers33.3 g
Vezels7 g
Eiwitten38.7 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Keukenpapier
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Dep de steak droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de helft van de bruine suiker, de helft van de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de helft van de sojasaus.
  • Voeg de steak toe aan de kom en laat minstens 10 minuten marineren.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Schil de gember en rasp of snijd fijn.
  • Halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  • Hak de verse kruiden grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn
Dressing maken
3
  • Meng in een saladekom de knoflook, de rode peper, de overige vissaus, de overige sojasaus en de overige bruine suiker.
  • Pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de saladekom.
  • Voeg de mango, cherrytomaten, komkommer en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom. Schep goed om.
  • Voeg de gember en mayonaise toe aan de rijst.
Serveren
4
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, als de pan goed heet is, het vlees met marinade in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snijd de steak in dunne plakken. Serveer met de rijst en de salade.
  • Garneer met de overige verse kruiden. Serveer de limoenpartjes ernaast.