Skip to main content
Steak met zhough en aubergine
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten

3.5
(212)

Nieuw ingrediënt in je box! Zhoug is een pittige, kruidige saus uit het Midden-Oosten, gemaakt van koriander, knoflook, chilipepers, specerijen en olijfolie.

Labels:
Caloriebewust
MET MAGNETRON
Eiwitrijk
Nieuw ingrediënt
-30% koolhydraten
Allergenen:
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Zhoug

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Aubergine

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Water

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2584 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten46.1 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels12.1 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.4 g
Potassium275.6 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Large Frying Pan
Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan met deksel op hoog vuur. Snijd de aubergine in dunne halve maantjes. Bak 3 - 4 minuten.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Aardappelen in de magnetron
2
  • Snijd de aardappelen in partjes en voeg toe aan een magnetronbestendige kom. Voeg een klein klontje roomboter en 1 el water per persoon toe.
  • Strooi het paprikapoeder eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek de kom af met vershoudfolie en prik meerdere gaatjes in de folie.
  • Verwarm de aardappelen 6 - 7 minuten op de hoogste stand in de magnetron, of tot ze zacht zijn wanneer je er met een vork in prikt.
Steak bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verlaag het vuur van de aubergine naar middelhoog. Voeg de knoflook, ui, cherrytomaten, Midden-Oosterse kruidenmix en de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak, afgedekt, 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen over de borden.
  • Serveer de groenten en steak ernaast.
  • Besprenkel de steak met de zhoug (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en serveer met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders