Skip to main content
Steak met frietjes en truffelmayonaise
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten

Bloemkool is meer dan alleen koolhydraatarm - het zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten, waardoor het een voedzame keuze is die de spijsvertering en het immuunsysteem ondersteunt.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Uienchutney

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Bloemkoolroosjes

65 gram

Rode cherrytomaten

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3828 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten52.8 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten67.1 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels14.5 g
Eiwitten38.1 g
Zout1.2 g
Potassium214.4 mg
Calcium27 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Kleine steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng in een pan ruim water met een snuf zout aan de kook voor de groenten. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in frieten van niet meer dan 1 cm dik.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Groenten snijden
2

Voeg de frieten toe aan een kom en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, schep goed om. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen. Halveer eventuele grotere bloemkoolroosjes en snijd de puntpaprika in reepjes.

Groenten bereiden
3

Kook de bloemkoolroosjes 2 - 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Voeg de bloemkoolroosjes, puntpaprika en cherrytomaten toe aan een ovenschaal.  Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de laatste 10 - 15 minuten met de frieten mee in de oven.

Saus maken
4

Bereid de bouillon. Verhit een klontje roomboter in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat de saus 6 - 8 minuten zachtjes inkoken.

Steak bakken
5

Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak, zodra de roomboter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Serveren
6

Serveer de frieten met de mayonaise met truffelaroma over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de frieten. Schenk de sjalottensaus over de steak en serveer met de ovengroenten ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Gemengde salade

Gemengde salade

met puntpaprika en tomaat
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui
Vlees- en gevogeltekwartet

Vlees- en gevogeltekwartet

met kip in spek, biefstukpuntjes, fazantworstjes en wildzwijnburgers met uienchutney
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Regenboogkrieltjes uit de oven

Regenboogkrieltjes uit de oven

met tijm

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla