Skip to main content
Spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
Spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

in romige tomatensaus met rucola

Scan de QR-code op jouw receptkaart en maak kans op een SMEG-koelkast.

Labels:
Calorie Smart
Family
Quick Prep
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

125 gram

Rode cherrytomaten

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2701 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten82.2 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels7.8 g
Eiwitten29.4 g
Zout1.3 g
Potassium585 mg
Calcium29.3 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spaghetti.
  • Halveer de tomaten. Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Garnalen bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de tomaten, garnalen, knoflook en de helft van het citroensap toe en bak nog 3 minuten.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Saus maken
3
  • Voeg de room toe en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Laat de saus 1 minuut inkoken (zie Tip).
  • Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om de saus wat dunner te maken.

Serveren
4
  • Verdeel de spaghetti over diepe borden.
  • Leg de rucola erbovenop en besprenkel met het overige citroensap.
  • Garneer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders