topBanner
Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

met rijst, zure room en verse peterselie

Supersnel
Lees meer

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Witte langgraanrijst

2 stuk(s)

Varkensrookworst

400 gram

Italiaanse groentemix

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

½ bakje(s)

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

10 gram

Verse bladpeterselie

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Kippenbouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3839 kJ
Energie (kcal)918 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de kippenbouillon en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 14 minuten in een pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer ondertussen de varkensrookworst in de lengte en snijd in plakjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.

2

Roerbak de Italiaanse groentemix 2 - 3 minuten in de wok of hapjespan op hoog vuur.Voeg de plakjes rookworst, 1/3 zakje paprikapoeder per persoon en de tomatenpuree toe. Bak 1 - 2 minuten.Blus af met de kippenbouillon en voeg de tomatenblokjes toe.Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.

3

Snijd de peterselie fijn. Breng de roerbak in tomatensaus op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak in tomatensaus erover. Garneer met de bladpeterselie en een schep zure room.