De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Witte langgraanrijst
1 stuk(s)
Varkensrookworst
200 gram
Italiaanse groentemix
0.99 tl
Paprikapoeder
¼
Tomatenpuree
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
5 gram
Verse bladpeterselie
50 gram
Biologische zure room
naar smaak
Peper en zout
50 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
Olijfolie
Bereid de kippenbouillon en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 14 minuten in een pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer ondertussen de varkensrookworst in de lengte en snijd in plakjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
Tip: Let jij op de calorie-inname? Gebruik dan 60 gram rijst per persoon. De overige rijst kun je al wel meekoken zodat je die de volgende dag snel kunt opbakken met bijvoorbeeld knoflook en kruiden.
Roerbak de Italiaanse groentemix 2 - 3 minuten in de wok of hapjespan op hoog vuur.Voeg de plakjes rookworst, 1/3 zakje paprikapoeder per persoon en de tomatenpuree toe. Bak 1 - 2 minuten.Blus af met de kippenbouillon en voeg de tomatenblokjes toe.Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.
Snijd de peterselie fijn. Breng de roerbak in tomatensaus op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!
Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak in tomatensaus erover. Garneer met de bladpeterselie en een schep zure room.