Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

met rijst, zure room en verse peterselie

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Varkensrookworst

200 gram

Italiaanse groentemix

0.99 tl

Paprikapoeder

¼

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)918 kcal
Energie (kJ)3839 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers21 g
Vezels4 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 14 minuten in een pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer ondertussen de varkensrookworst in de lengte en snijd in plakjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.

Tip: Let jij op de calorie-inname? Gebruik dan 60 gram rijst per persoon. De overige rijst kun je al wel meekoken zodat je die de volgende dag snel kunt opbakken met bijvoorbeeld knoflook en kruiden.

Roerbakken
2

Roerbak de Italiaanse groentemix 2 - 3 minuten in de wok of hapjespan op hoog vuur.Voeg de plakjes rookworst, 1/3 zakje paprikapoeder per persoon en de tomatenpuree toe. Bak 1 - 2 minuten.Blus af met de kippenbouillon en voeg de tomatenblokjes toe.Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.

Snijden
3

Snijd de peterselie fijn. Breng de roerbak in tomatensaus op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak in tomatensaus erover. Garneer met de bladpeterselie en een schep zure room.