HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Van Regenboogkrieltjes, Gele Biet En Feta
topBanner
Salade van regenboogkrieltjes, gele biet en feta

Salade van regenboogkrieltjes, gele biet en feta

met zongedroogde tomaatjes en amandelen

Lees meer

Wist jij dat een krieltje eigenlijk gewoon een normale aardappel is? Ze zijn klein gebleven door kou, vroege oogst of een plaag. Telers kunnen deze niet meer als gewone aardappel verkopen, omdat ze een verkeerde maatvoering hebben. Zo is het krieltje ontstaan!

Labels:OriginalLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Gele biet

400 gram

Regenboogkrieltjes

2 tl

Gedroogde tijm

80 gram

Veldsla

60 gram

Zongedroogde tomaten

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2498 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels10 g
Eiwitten17 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Oven
Ovenschaal
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele biet en snijd in blokjes van ½ cm. Zorg dat de gele biet net onder water staat in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort af onder koud water.

2

Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verdeel de krieltjes met de tijm en de gele biet over een ovenschaal en meng met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 – 30 minuten in de oven of dat ze goudbruin en gaar zijn.

3

Scheur ondertussen de veldsla klein. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de veldsla met de zongedroogde tomaten in een saladekom.

4

Verkruimel de feta en hak de amandelen grof.

5

Voeg de feta, krieltjes en gele biet toe aan de salade. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout (zie tip).

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen.