Wist jij dat een krieltje eigenlijk gewoon een normale aardappel is? Ze zijn klein gebleven door kou, vroege oogst of een plaag. Telers kunnen deze niet meer als gewone aardappel verkopen, omdat ze een verkeerde maatvoering hebben. Zo is het krieltje ontstaan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Gele biet
400 gram
Regenboogkrieltjes
2 tl
Gedroogde tijm
80 gram
Veldsla
60 gram
Zongedroogde tomaten
75 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Amandelen
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele biet en snijd in blokjes van ½ cm. Zorg dat de gele biet net onder water staat in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort af onder koud water.
Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verdeel de krieltjes met de tijm en de gele biet over een ovenschaal en meng met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 – 30 minuten in de oven of dat ze goudbruin en gaar zijn.
Scheur ondertussen de veldsla klein. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de veldsla met de zongedroogde tomaten in een saladekom.
Verkruimel de feta en hak de amandelen grof.
Voeg de feta, krieltjes en gele biet toe aan de salade. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout (zie tip).
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen.