topBanner
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

met gepofte aardappelen en courgettelinten

Lees meer

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Labels:VeggieBalans
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Courgette

1 stuks

Peer

1 stuks

Rode ui

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

80 g

Gemengde sla

50 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2705 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Aluminiumfolie
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

2

Schaaf de courgette in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snipper de rode ui.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met de rode ui, wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.

4

Smelt ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom met de (afgekoelde) courgettelinten en rode ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de danablu en de geroosterde walnootstukjes.