Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

met gepofte aardappel en courgettelinten

.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

40 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

40 gram

Blauwekaasblokjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)645 kcal
Energie (kJ)2697 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers21 g
Vezels8.2 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Kom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten, snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Tip: Tijd besparen? Snijd de aardappelen dan kleiner of zelfs in blokjes. Heb je geen (sterke) oven? Dan kun je de aardappelen ook koken in plaats van poffen. Meng ze dan na het koken met peper, zout en olijfolie.

Snijden
2

Schaaf of snijd de courgette in lange dunne linten. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snipper de rode ui fijn.

Courgette bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met de rode ui, wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.

Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.

Peer bakken
4

Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Salade mengen
5

Meng de gemengde sla met de (afgekoelde) courgettelinten en rode ui in een kom. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De slamix bestaat voor een deel uit rucola. Wist je dat maar 20 g rucola, zoals in dit gerecht, meer ijzer, vitamine A en calcium bevat dan veel andere groenten per 100 g?

Serveren
6

Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de blauwe kaas en de walnootstukjes.