HelloFresh
Salade met gerookte kip, krieltjes en yoghurtsaus

Salade met gerookte kip, krieltjes en yoghurtsaus

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 248 beoordelingen
Lees meer

Vandaag maak je een salade met gerookte kip, krieltjes en zelfgemaakte yoghurtsaus met verse basilicum en komijn. Mocht het weer zijn voor een barbecue, dan kun je de groenten ook bakken op een rooster.

Labels:Calorie-focus
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Rode paprika

400 g

Krieltjes

12 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen komijn

160 g

Gerookte kipfilet

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1732 kJ
Energie (kcal)414 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout0.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groenten snijden
Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika in dunne repen.

Krieltjes halveren
Krieltjes halveren
2

Was of boen de krieltjes grondig. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Groenten bakken
Groenten bakken
3

Verdeel alle groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout (zie tip). Bak 30 - 35 minuten in de oven, of totdat de groenten en krieltjes gaar en knapperig zijn. Schep halverwege om.

Yoghurtsaus bereiden
Yoghurtsaus bereiden
4

Ris de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de yoghurt met het komijnpoeder en peper en zout naar smaak in een kom. Bestrooi met de helft van het basilicum en bewaar apart tot gebruik.

Kip snijden
Kip snijden
5

Snijd als de groenten en krieltjes bijna klaar zijn, de kipfilet in schuine plakken.

Serveren
Serveren
6

Serveer de groenten en krieltjes uit de oven met de gerookte kipfilet. Garneer met het overige basilicum en de yoghurtsaus.