Salade met gerookte kip, krieltjes en yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met gerookte kip, krieltjes en yoghurtsaus

Salade met gerookte kip, krieltjes en yoghurtsaus

Vandaag maak je een salade met gerookte kip, krieltjes en zelfgemaakte yoghurtsaus met verse basilicum en komijn. Mocht het weer zijn voor een barbecue, dan kun je de groenten ook bakken op een rooster.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Selderij
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode paprika

200 gram

Krieltjes

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

50 gram

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gemalen komijnzaad

80 gram

Gerookte kipfilet

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)414 kcal
Energie (kJ)1732 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout0.3 g

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika in dunne repen.

Krieltjes halveren
2

Was of boen de krieltjes grondig. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Groenten bakken
3

Verdeel alle groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout (zie tip). Bak 30 - 35 minuten in de oven, of totdat de groenten en krieltjes gaar en knapperig zijn. Schep halverwege om.

Yoghurtsaus bereiden
4

Ris de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de yoghurt met het komijnpoeder en peper en zout naar smaak in een kom. Bestrooi met de helft van het basilicum en bewaar apart tot gebruik.

Kip snijden
5

Snijd als de groenten en krieltjes bijna klaar zijn, de kipfilet in schuine plakken.

Serveren
6

Serveer de groenten en krieltjes uit de oven met de gerookte kipfilet. Garneer met het overige basilicum en de yoghurtsaus.