Rundervink met gekaramelliseerd witlof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundervink met gekaramelliseerd witlof

Rundervink met gekaramelliseerd witlof

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing

Wist je dat aardappelen, en dus krieltjes, meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rundervink

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Veldsla

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)925 kcal
Energie (kJ)3870 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers27 g
Vezels6.3 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Rundervink bakken
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundervink 15 - 20 minuten, of tot de gewenste gaarheid. Draai regelmatig om.

Tip: Draai de rundervink ongeveer elke 4 minuten om voor een krokant korstje. Gaat het te hard? Draai het vuur dan iets lager.

Krieltjes koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen en mineralen?

Witlof bakken
3

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het witlof 2 - 3 minuten. Voeg de honing en peper en zout toe.Roerbak het witlof op hoog vuur nog 3 - 4 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.

Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van het witlof tegen.

Serveren
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, rundervink en het witlof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.