Runderlende met gepofte aardappelen met zure room
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderlende met gepofte aardappelen met zure room

Runderlende met gepofte aardappelen met zure room

met balsamico-tomaatjes en salade van meloen en feta

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse munt en bieslook

50 gram

Biologische zure room

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Entrecote

½ stuk(s)

Cantaloupemeloen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)958 kcal
Energie (kJ)4007 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers23 g
Vezels8.6 g
Eiwitten49 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Kleine kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Haal de runderlende uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout.

Tip: Het beste kun je de runderlende al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen en alvast droogdeppen met keukenpapier.

Kruidensausje maken
2

Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg op de rechterkant van een bakplaat en bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Cherrytomaten bakken
3

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de overige olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal bij de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.

Runderlende bakken
4

Wrijf de runderlende in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en voeg wanneer de boter goed heet is, de runderlende en de takjes tijm toe. Bak de runderlende in 4 minuten rondom bruin. Haal de runderlende uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 8 – 12 minuten mee in de oven.

Salade maken
5

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Verbrokkel de feta erboven.

Serveren
6

Snijd de runderlende tegen de draad van het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Leg de cherrytomaten er deels over en deels naast. Leg de pakketjes met gepofte aardappelen erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom! Garneer met de zure room. Serveer met de feta-meloensalade.