HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRunderlende Met Gepofte Aardappelen Met Zure Room
topBanner
Runderlende met gepofte aardappelen met zure room

Runderlende met gepofte aardappelen met zure room

met balsamico-tomaatjes en salade van meloen en feta

Bourgondisch
Lees meer

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

10 gram

Verse munt en bieslook

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

1 piece

Runderlende

1 piece

Cantaloupemeloen

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4007 kJ
Energie (kcal)958 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels8 g
Eiwitten49 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Aluminiumfolie
Kleine kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de runderlende uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout.

2

Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg op de rechterkant van een bakplaat en bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de overige olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal bij de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.

4

Wrijf de runderlende in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en voeg wanneer de boter goed heet is, de runderlende en de takjes tijm toe. Bak de runderlende in 4 minuten rondom bruin. Haal de runderlende uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 8 – 12 minuten mee in de oven.

5

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Verbrokkel de feta erboven.

6

Snijd de runderlende tegen de draad van het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Leg de cherrytomaten er deels over en deels naast. Leg de pakketjes met gepofte aardappelen erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom! Garneer met de zure room. Serveer met de feta-meloensalade.