Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
5 gram
Verse munt en bieslook
50 gram
Biologische zure room
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Entrecote
½ stuk(s)
Cantaloupemeloen
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1 el
[Plantaardige] roomboter
1.5 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Haal de runderlende uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout.
Tip: Het beste kun je de runderlende al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen en alvast droogdeppen met keukenpapier.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg op de rechterkant van een bakplaat en bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de overige olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal bij de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.
Wrijf de runderlende in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en voeg wanneer de boter goed heet is, de runderlende en de takjes tijm toe. Bak de runderlende in 4 minuten rondom bruin. Haal de runderlende uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 8 – 12 minuten mee in de oven.
Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Verbrokkel de feta erboven.
Snijd de runderlende tegen de draad van het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Leg de cherrytomaten er deels over en deels naast. Leg de pakketjes met gepofte aardappelen erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom! Garneer met de zure room. Serveer met de feta-meloensalade.