Runderlende met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderlende met champignonroomsaus

Runderlende met champignonroomsaus

met aardappelen uit de oven, wortelcrème en boontjes met spek

Geniet als een bourgondiër van dit mooie stuk vlees met drie bijgerechten. De malse runderlende is ontzettend smaakvol door de vetlaag. Door hem op deze vetlaag te bakken, smelt deze en krijgt het vlees zijn heerlijke, volle smaak. Zet de romige champignonsaus, wortelcrème en sperziebonen in aparte schaaltjes op tafel - zo kan iedereen zelf de perfecte bourgondische maaltijd samenstellen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Runderlende

1 tl

Italiaanse kruiden

300 gram

Vastkokende aardappelen

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Sperziebonen

200 gram

Wortel

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekblokjes

2 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5615 kJ
Energie (kcal)1342 kcal
Vetten84 g
waarvan verzadigd45.6 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels17 g
Eiwitten54 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de runderlende uit de koelkast, dep hem droog en wrijf in met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 6 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Aardappelen bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Maak in een kleine kom een kruidenboter van 1 el roomboter per persoon, de rozemarijn, de helft van de knoflook, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven. Snijd de champignons in plakjes.

Runderlende bereiden
3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende op de vetkant in de pan en bak 2 minuten. Bak de runderlende vervolgens in 2 minuten rondom bruin. Haal de runderlende daarna uit de pan, leg in een ovenschaal en bak deze – afhankelijk van de grootte en dikte – in 8 – 12 minuten rosé in de oven. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Saus maken
4

Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de sperziebonen in 6 – 8 minuten gaar. Kook de wortelblokjes 10 – 12 minuten. Giet beide af en bewaar een beetje kookvocht. Bak de champignons en de overige knoflook 4 – 6 minuten in de koekenpan van de runderlende. Voeg per persoon 75 ml slagroom en ½ el wittewijnazijn toe en verkruimel het runderbouillonblokje boven de saus. Meng goed. Laat de saus op laag vuur inkoken tot serveren.

Groenten afmaken
5

Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een maatbeker de wortelblokjes samen met de rest van de slagroom en de mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het wat smeuïger te maken.

Serveren
6

Leg op elk bord een paar plakken van de runderlende en schep de wortelcrème er naast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Doe de saus in een kommetje, zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.