HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Ragù Bianco Met Rundergehakt En Penne
topBanner
Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

met champignons en courgette

Populair
Lees meer

Ragù is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.

Labels:FamilieExtra groenteFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

250 gram

Champignons

180 gram

Penne

1 stuk(s)

Sjalot

200 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevattenSoja, Gluten, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

50 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

2 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)897 kcal
Energie (kJ)3752 kJ
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels4.32 g
Eiwitten41 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette op een bakplaat met bakpapier met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gedroogde rozemarijn, peper en zout. Bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar verwerk slechts 2/3 hiervan in het gerecht. Van de overige gekookte pasta maak je de volgende dag eenvoudig en snel een lunchsalade.

2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 10 - 12 minuten, of totdat ze gaar zijn.

Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.

3

Voeg de penne toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng ondertussen 50 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot.

4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de crème fraîche toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

5

Voeg de penne toe aan de hapjespan of grote koekenpan en meng goed. Meng vervolgens ook de champignons, flink wat zwarte peper en het grootste deel van de geraspte kaas door de pasta.

6

Verdeel de pasta over diepe borden en serveer met de courgette. Bestrooi met de overige geraspte kaas.