Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
90 gram
Casarecce
40 gram
Gesneden ui
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
50 gram
Paprikareepjes
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte Italiaanse kaas
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Tip: Snijd eventueel ook de semi-gedroogde tomaten klein.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze vitamine werkt als antioxidant en beschermt je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het zit bijvoorbeeld ook in volkoren producten, noten en groene groenten.
Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokjes per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.
Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.