Romige pasta met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Casarecce

40 gram

Gesneden ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

50 gram

Paprikareepjes

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)959 kcal
Energie (kJ)4011 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22 g
Vezels2.4 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Snijd eventueel ook de semi-gedroogde tomaten klein.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze vitamine werkt als antioxidant en beschermt je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het zit bijvoorbeeld ook in volkoren producten, noten en groene groenten.

Saus maken
3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokjes per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.

Serveren
4

Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.