Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven

Meestal zit er Hollandse kaas in de box. Soms maken we een uitstapje naar Franse kaas, maar nu heeft Thomas een Zwitserse gruyère uitgekozen om deze maaltijden te begeleiden. De kaas heeft een zoete smaak, maar de nasmaak is een beetje zout. De citroen is biologisch geteeld en kan daardoor wat oneffenheden vertonen.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Citroen

170 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

2 tl

Gedroogde oregano

75 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)680 kcal
Energie (kJ)2845 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.

Besprenkel de tomaten met zwarte balsamicoazijn.
2

Leg de mini-romatrostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.

Snijd de knoflook, sjalot en courgette. Rasp de citroen en pers het sap uit.
3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot, een ½ tl citroenrasp per persoon en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een aantal keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en overige knoflook 6 minuten op middelhoog vuur. Besprenkel halverwege met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Meng de gruyére en courgette met de orzo.
6

Voeg de courgette en de helft van de gruyère bij de orzo en meng alles goed.

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige gruyère. Serveer de mini-romatrostomaten op de orzo, aan de tros.
7

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige gruyère. Serveer de mini-romatrostomaten op de orzo, aan de tros.