Skip to main content
Romige pasta met kippendijreepjes
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

4.4
(5,7K)

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

7.5 g

Garlic paste

½ piece

Courgette

90 g

Casarecce

50 g

Chopped ​​onion

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

50 g

Bell pepper strips

20 g

Semi-dried tomatoes

½ sachet(s)

Italian seasoning

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories928 kcal
Energy (kJ)3883 kJ
Fat45 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate85 g
Sugar19 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein43 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3 ervan in dit gerecht. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpuree en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.

Saus maken
3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.

Serveren
4

Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes