Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
7.5 g
Garlic paste
½ piece
Courgette
90 g
Casarecce
50 g
Chopped onion
100 g
Chicken thigh strips with Italian seasoning
50 g
Bell pepper strips
20 g
Semi-dried tomatoes
½ sachet(s)
Italian seasoning
100 milliliters
Cooking cream
(Contains: Milk)
20 g
Grated Italian cheese
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3 ervan in dit gerecht. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpuree en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.
Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.
Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.
Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.