Skip to main content
Romige pasta met kippendijreepjes
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

4.4
(5,7K)

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

7.5 gram

Knoflookpuree

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Casarecce

50 gram

Gesneden ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

50 gram

Paprikareepjes

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kcal)928 kcal
Energie (kJ)3883 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers19 g
Vezels4.7 g
Eiwitten43 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3 ervan in dit gerecht. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpuree en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.

Saus maken
3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.

Serveren
4

Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders