Romige orecchiette met gehakt
Romige orecchiette met gehakt

Romige orecchiette met gehakt

met spinazie, sinaasappel en ras el hanout

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk het 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Orecchiette

½ sachet(s)

Ras el hanout

100 g

Beef-pork mince

50 g

Spinach

½ piece

Onion

½ piece

Red bell pepper

½ piece

Easy peel orange

20 g

Cream cheese

½ piece

Tomato

10 g

Chopped cashews

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories853 kcal
Energy (kJ)3567 kJ
Fat36 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate88 g
Sugar19 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein41 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af, bewaar 25 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes. Pers 1/2 sinaasappel per persoon.

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2 - 3 minuten los. Voeg de ras el hanout toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ui, paprika en tomaat toe en bak 4 - 5 minuten mee. Scheur de spinazie in delen klein boven de pan en roer door de groenten.

Pasta afmaken
3

Voeg het kookvocht en sinaasappelsap toe aan de hapjespan en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de cashewstukjes goudbruin. Voeg de roomkaas en pasta bij de saus en meng goed door.

Tip: Oogt de pasta waterig? Verhoog dan het vuur en laat inkoken tot de gewenste dikte.

Serveren
4

Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.