HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Aardappel Preischotel Met Spekjes En Kabeljauw
topBanner
Romige aardappel-preischotel met spekjes en kabeljauw

Romige aardappel-preischotel met spekjes en kabeljauw

Met geraspte nootmuskaat

Lees meer

In deze romige ovenschotel met prei een aardappelen zit niet alleen vis, maar ook spekjes. Dit is een traditionele combinatie van vis met vlees. Je brengt het op smaak met nootmuskaat die je zelf raspt. Op ons blog lees je meer over deze smaakvolle specerij.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Nootmuskaat

50 gram

Spekblokjes

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

50 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2506.216 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Wok
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden, bereid de bouillon en breng 400 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen (bildstar).

2

Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de prei in fijne ringen. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

4

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 3 minuten. Voeg de helft van de roomboter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur.

5

Voeg vervolgens de helft van de bouillon toe aan de wok of hapjespan en roer tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling met de overige bouillon en voeg ook de melk toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met 1 tl geraspte nootmuskaat per persoon, peper en zout.

6

Vet ondertussen een ovenschaal in met de overige roomboter. Schep de gekookte aardappelen in de ovenschaal, schenk de saus erover, leg de kabeljauw erop en bestrooi met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

7

Verdeel de aardappel-preischotel met kabeljauw over de borden.