Roerbakgroenten met victoriabaarsfilet en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbakgroenten met victoriabaarsfilet en rijst

Roerbakgroenten met victoriabaarsfilet en rijst

In dit recept geef je de victoriabaars extra smaak door in de laatste minuut een beetje sojasaus en kokosmelk toe te voegen aan de pan. Doe dit niet te vroeg, want dan verbrand de kokosmelk! Dit wordt trouwens gemaakt door het witte vruchtvlees van de kokosnoot met water te mengen en vervolgens uit te knijpen.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Bloemkool

⅓ stuk(s)

Prei

85 gram

Zilvervliesrijst

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ tl

Gemalen citroengras

50 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine suiker

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)663 kcal
Energie (kJ)2774 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de stam in blokjes. Snijd de prei in fijne ringen.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg halverwege de prei toe.
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en sereh toe en roerbak 30 seconden. Voeg de kokosmelk toe, maar houd hiervan 1 el per persoon achter voor de victoriabaars. Voeg de bruine suiker, witte wijnazijn en het grootste deel van de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.

Besprenkel de victoriabaars met de sojasaus en kokosmelk.
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de victoriabaars 2 – 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de overige sojasaus en kokosmelk en breng op smaak met peper.

5

Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaars.