HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijkgevulde Boerenomelet Met Groente En Aardappelen
topBanner
Rijkgevulde boerenomelet met groente en aardappelen

Rijkgevulde boerenomelet met groente en aardappelen

met oude kaas, een ciabatta en frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Het schijnt dat deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt werd met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :EierenGlutenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Aardappelblokjes

2 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevattenSelderij)

250 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevattenSelderij)

6 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 – 8 minuten. • Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart. • Hak de bieslook grof.

2

• Voeg de groentemix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 – 7 minuten. Schep af en toe om. • Kluts ondertussen de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

3

• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Voeg het eimengsel toe aan de pan met groenten en laat 4 – 5 minuten, afgedekt, stollen. • Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.

4

• Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. • Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.