
Rijkgevulde boerenomelet met groente en aardappelen
met oude kaas, een ciabatta en frisse salade
Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Het schijnt dat deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt werd met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Aardappelblokjes
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
125 gram
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(Kan bevatten Selderij)
3 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte oude kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Rucola en veldsla
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 – 8 minuten. • Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart. • Hak de bieslook grof.

• Voeg de groentemix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 – 7 minuten. Schep af en toe om. • Kluts ondertussen de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Voeg het eimengsel toe aan de pan met groenten en laat 4 – 5 minuten, afgedekt, stollen. • Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.

• Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. • Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.