Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta

Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta

Rigatoni zijn grote geribbelde pastabuizen die recht zijn afgesneden. Deze pastasoort is perfect voor zowel koude als warme bereidingen. Houd je na de maaltijd nog wat over? Ideaal om de volgende dag als lunch te eten! Het is een lekker fris gerecht door de tomaat met feta en zoete, witte courgette.

Labels:
Veggie
•Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Saladekom
•Koekenpan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

Snijd de groenten
2

Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de krulpeterselie fijn. Meng de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom. Snijd de witte courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de courgette
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en courgette met het paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna toe aan de saladekom.

Meng in een saladekom
5

Verkruimel de feta en maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout. Voeg de rigatoni, dressing en de helft van de feta toe aan de saladekom.

Garneer met de pijnboompitten
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, overige feta en overige krulpeterselie.