Skip to main content
Pompoensoep met zelfgemaakte croutons
Pompoensoep met zelfgemaakte croutons

Pompoensoep met zelfgemaakte croutons

met crème fraîche, pompoenpitten en linzen

4.3
(825)

Je kunt niet alle stelen eten van verse kruiden, de harde stelen zijn namelijk niet eetbaar. Tijm is een van de kruiden met een harde, niet eetbare, steel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

150 gram

Pompoenblokjes

75 gram

Zoete aardappel

50 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Noten, Ei, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

25 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2666 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten63.7 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels23.3 g
Eiwitten22.7 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.
Soep maken
2
  • Voeg de pompoen, de knoflook en de helft van de tijm toe aan de pan. Bak 3 - 4 minuten verder. 
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken.
  • Blus af met de honing en de witte balsamicoazijn. Voeg vervolgens de bouillon, de zoete aardappel en de linzen toe. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten.
Croutons maken
3
  • Snijd de ciabatta in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ciabatta en de pompoenpitten 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is.
Serveren
4
  • Meng 2/3 van de crème fraîche door de soep. Verdeel de soep over kommen of diepe borden.
  • Garneer met de overige crème fraîche.
  • Garneer met de croutons, de pompoenpitten en de overige tijm.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders