topBanner
Portobello met geitenkaas en walnoten

Portobello met geitenkaas en walnoten

met gebakken aardappeltjes en cherrytomaten

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Rode ui

500 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

2 stuk(s)

Portobello

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2638 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels13 g
Eiwitten18 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

4

Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

5

Verdeel ondertussen de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.

6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroente over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.