Skip to main content
Brandt & Levie worst met currysaus
Brandt & Levie worst met currysaus

Brandt & Levie worst met currysaus

met aardappelpartjes, komkommer-koolsla en gebakken ui

Nieuw ingrediënt in je box! Samen met Brandt & Levie introduceren we een nieuwe smaak varkensworst met aromatische currykruiden. Deze unieke combinatie geeft een kruidige, lichtzoete en hartige twist aan hun ambachtelijke worst.

Labels:
Extra groente
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met kerriekruiden

20 ml

Currysaus

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Appel

200 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3292 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels10.4 g
Eiwitten21.1 g
Zout1.8 g
Potassium248.7 mg
Calcium34.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Worst bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de worst in 2 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe, dek af met het deksel en verlaag het vuur naar middelmatig. Bak 8 minuten. Keer de worst regelmatig om.
Salade maken
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. 
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de komkommer, appel en koolmix toe aan de dressing en meng goed.
Serveren
4
  • Snijd de worst open en verdeel de ui erover. Schenk de currysaus eroverheen.
  • Serveer de worst met de aardappelpartjes en de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders