Pompoen-kikkererwtensoep met komijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Met zure room en speltbaguette

Kabocha is een Japanse pompoen met groene schil en oranje vruchtvlees. Hij is erg zoet van smaak, zoeter nog zelfs dan een flespompoen. In Japan wordt hij veel gegeten in salades of, net zoals in dit recept, soep. De kikkererwten geven de soep niet alleen een lekkere bite, maar zijn ook rijk aan eiwitten en maken het een echte maaltijdsoep.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Kabocha pompoen

½ blik(ken)

Kikkererwten

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Kleine speltbaguette

(Bevat Gluten)

3 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 el

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Groentebouillonblokje

½ el

Honing

¼ el

Rode wijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2477 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels14 g
Eiwitten22 g
Zout6.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 450 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Pompoen snijden
2

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.

Soep koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, de komijn en de helft van de kikkererwten toe en roerbak 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 – 17 minuten zachtjes koken.

Kikkererwten roosteren
4

Meng ondertussen de overige kikkererwten met de honing op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 – 7 minuten de speltbaguette mee. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes.

Pureren
5

Haal de soeppan van het vuur, voeg de rodewijnazijn toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog wat van het overige kokende water toe wanneer je de soep vloeibaarder wilt maken

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken kikkererwten, de munt, de zure room en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de speltbaguette.