Platbroodpizza met tonijn, courgette en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met tonijn, courgette en kaas

Platbroodpizza met tonijn, courgette en kaas

Beleg je eigen pizza! Deze keer met een rode saus, courgette, rode ui, tonijn en kaas. Het leuke van dit recept is dat het een goede basis is voor andere creaties. Dus heb je platbroden over? Maak dan een pizza met restjes groente. Denk aan paprika, tomaat, venkel en paddenstoelen en je favoriete kaas.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde rozemarijn

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)792 kcal
Energie (kJ)3314 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten48 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Snijd de rode ui.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en de courgette in dunne plakken. Laat de tonijn uitlekken.

Voeg water toe tot er een gladde saus ontstaat.
2

Meng de tomatenpuree met de knoflook in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de tomaat-knoflookpuree 3 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en roer goed tot er een gladde saus ontstaat.

Bestrooi met de belegen kaas.
3

Smeer de helft van de platbroden in met de helft van de tomatensaus. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel er vervolgens de helft van de tonijn, courgette, en daar bovenop de rode ui. Bestrooi met de helft van de belegen kaas, rozemarijn, peper en zout. Bak de platbroodpizza's 9 - 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn

4

Beleg vervolgens de overige platbroden en herhaal de handelingen.

Garneer met rucola.
5

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en garneer met de rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en bestrooi met extra peper.