HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza Met Groene Pesto
topBanner
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

QUICK & EASY
Lees meer

Lekker snel voor doordeweeks, maar ook heerlijk als weekendmaal: pizza! En niet zomaar een pizza. Deze platbroodpizza beleg je met de lekkerste ingrediënten. De buffelmozzarella is heerlijk zacht en vol van smaak. Scheur hem klein zodat je hem goed over de pizza kunt verdelen en er elke hap van kunt genieten. De nootachtige smaak van zowel de pesto als de rucola geeft de pizza pit.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Champignons

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGluten)

75 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten

2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Scheur de buffelmozzarella klein en verdeel met de champignons over de platbroden.

3

• Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak 6 – 9 minuten in de oven. • Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

4

• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.