topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza crudo

Pizza crudo

met burrata, serranoham en rucola

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3726 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten107.9 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels5.3 g
Eiwitten35.8 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Saladekom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de rucola met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn.
Pizza bakken
2
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer het deeg met de tomatensaus en bak de pizza 15 - 20 minuten in de oven.
Burrata-topping maken
3
  • Prak in een kom de burrata met een vork.
  • Voeg een scheutje melk toe en blijf prakken tot een smeuige textuur.
  • Breng op smaak met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Bewaar in de koelkast tot serveren. 
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el honing en 1/2 el zwarte balsamicoazijn.
  • Verdeel hoopjes romige burrata over de pizza. Verdeel vervolgens de rucola en de serranoham op de pizza.
  • Garneer de pizza met de grana padano-vlokken en besprenkel met de overige honing-balsamicodressing.
  • Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.