
Pizza crudo
met burrata, serranoham en rucola
Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
10 gram
Grana Padanovlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
20 gram
Serranoham
Zelf toevoegen
¾ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Honing
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Saladekom
•Kleine kom
•Bakplaat met bakpapier
•Kom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een saladekom de rucola met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn.

2
- Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
- Besmeer het deeg met de tomatensaus en bak de pizza 15 - 20 minuten in de oven.

3
- Prak in een kom de burrata met een vork.
- Voeg een scheutje melk toe en blijf prakken tot een smeuige textuur.
- Breng op smaak met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
- Bewaar in de koelkast tot serveren.

4
- Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el honing en 1/2 el zwarte balsamicoazijn.
- Verdeel hoopjes romige burrata over de pizza. Verdeel vervolgens de rucola en de serranoham op de pizza.
- Garneer de pizza met de grana padano-vlokken en besprenkel met de overige honing-balsamicodressing.
- Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.