Pizza bianco met courgette en groene pesto
Pizza bianco met courgette en groene pesto

Pizza bianco met courgette en groene pesto

met crème fraîche en champignons

Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Cashews
•Milk
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

65 g

Mushrooms

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories952 kcal
Energy (kJ)3984 kJ
Fat71 g
Saturated Fat32.6 g
Carbohydrate51.2 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein19.3 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.

Bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
3

Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier, prik met een vork gaatjes in de bodem en besmeer met de witte saus. Bak de pizza 10 minuten in de oven.

Pizza beleggen
4

Verdeel de courgette, ui, champignons en overige geraspte kaas over het bladerdeeg. Bak de pizza nog 10 - 15 minuten in de oven.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pizza's afmaken
5

Haal de pizza uit de oven. Besprenkel met de overige pesto (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. De overige pesto kan je de volgende dag gebruiken in een salade of op een broodje.

Serveren
6

Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.