De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Vastkokende aardappelen
1.5 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Peer
1 stuk(s)
Rode ui
20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)80 gram
Gemengde sla
75 gram
Danablu
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Schaaf de courgette in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snipper de rode ui.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met de rode ui, wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.
Smelt ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom met de (afgekoelde) courgettelinten en rode ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de danablu en de geroosterde walnootstukjes.