HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Pesto Met Groene Tijgertomaat En Italiaanse Provolone
topBanner
Pasta pesto met groene tijgertomaat en Italiaanse provolone

Pasta pesto met groene tijgertomaat en Italiaanse provolone

met Italiaanse provolone

Lees meer

De tijgertomaat dankt zijn naam aan het streepjespatroon. Er bestaan ook rode tijgertomaten. Deze zijn rijper en hebben geen zwarte maar oranje strepen. De tijgertomaat staat bekend om zijn zoete smaak. Dit maakt de tomaat ook geschikt als tussendoortje. Je kunt ‘m dan net als een appel gewoon vanuit de hand eten.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Groene tijgertomaat

3 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Peen

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2782.36 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti en peen.

2

Snipper ondertussen de ui en halveer de groene tijger- en pruimtomaten. Leg de tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschaal en maak op de bolle kant drie inkepingen met een mesje. Verdeel ook de ui over de ovenschaal en besprenkel de groenten met de zwarte balsamicoazijn en olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de spaghetti en peen, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

4

Voeg vervolgens de pesto en de helft van de provolone toe aan de spaghetti. Roer door tot de provolone gesmolten is en voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de spaghetti en tomaten over de borden en bestrooi met de overige provolone.