Skip to main content
Parelgerst met friszoete granaatappelpitten

Parelgerst met friszoete granaatappelpitten

4.0
(185)

Dit is een klassieke combinatie van aubergine, yoghurt en granaatappelpitten uit het Midden-Oosten. De yoghurt zorgt voor een frisse smaak samen met de verse groene kruiden, zoals munt en bladpeterselie. Voor nog meer kleur voegen we ook nog paars-groene pistachenoten toe.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Aubergine

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Granaatappelpitten

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2339 kJ
Energie (kcal)559 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers10 g
Vezels19 g
Eiwitten16 g
Zout2.5 g

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, 25 minuten op laag vuur. Roer regelmatig, giet daarna af en laat afgedekt nagaren.

2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de aubergine 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de munt en bladpeterselie fijn. Voeg van beide kruiden een klein gedeelte toe aan de yoghurt en breng de kruidenyoghurt op smaak met peper en zout.

4

Voeg de helft van de spinazie toe aan de aubergine en laat al roerende slinken. Scheur de overige spinazie klein en verdeel over de borden.

5

Voeg de parelgerst, extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kruidenyoghurt en garneer met de overige kruiden, de granaatappelpitten en pistachenoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders