HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:VeggieFamily
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Avocado

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Limoen

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3274 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels10 g
Eiwitten24 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.

2

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.                   • Snijd de verse koriander fijn.                • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.