Parelcouscous met pompoen en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met pompoen en feta

Parelcouscous met pompoen en feta

met champignons, pompoenpitten en tijm

Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom zit er in dit gerecht een echte herfstheld- pompoen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

150 gram

Pompoenblokjes

85 gram

Parelcouscous

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)656 kcal
Energie (kJ)2747 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers10 g
Vezels5.4 g
Eiwitten26 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, champignons en pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bereiden
4

Ris de blaadjes tijm van het takje en snijd heel fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en pof de pompoenpitten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen de feta.

Mengen
5

Meng de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de tijm door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, geroosterde pompoenpitten en overige tijm. Besprenkel de olijfolie met truffel eroverheen.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.