topBanner
Ovenschotel van rodekool met kipworst

Ovenschotel van rodekool met kipworst

met appel en aardappelpuree

Lees meer

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rodekool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Appel

1 bottle

Nootmuskaat

200 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevattenSelderij)

1 tl

Gemalen kaneel

600 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Kipsaucijs

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Witte balsamicoazijn

2 el

Bruine suiker

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de ui fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp met een fijne rasp een mespuntje van de nootmuskaat per persoon.

2

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui met de geraspte nootmuskaat 2 – 3 minuten. Voeg daarna in delen de rodekool toe. Voeg dan de stukjes appel en 1 el witte balsamicoazijn per persoon toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten op laag vuur.

3

Voeg per persoon: 120 ml water, 1 el bruine suiker, 1 tl kaneel en een flinke snuf zout toe. Roer goed door en kook het geheel, afgedekt, 40 minuten op middelhoog vuur, of totdat de rodekool zacht is. Breng op smaak met peper en zout. Het kookvocht moet na afloop bijna helemaal ingekookt zijn. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe wanneer het te droog wordt.

4

Breng ruim water aan de kook met een 1/2 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe aan de puree. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.

5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworst in 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten op gemiddeld vuur. Keer de worst regelmatig om (zie TIP). Vet ondertussen een ovenschaal in met boter. Verdeel de rodekool over de ovenschaal. Verdeel daarover de aardappelpuree. Bestrooi met de belegen kaas en bak de ovenschotel 8 minuten in de oven.

6

Verdeel de rodekool en aardappelpuree met gesmolten kaas over de borden. Leg de kipworst erbij.