Orzo met kippendij, dille en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met kippendij, dille en feta

Orzo met kippendij, dille en feta

met een salade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Kippendij met bot

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ tl

Piri-pirikruiden

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Groentebouillon

1 el

Rode wijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3864 kJ
Energie (kcal)924 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13 g
Vezels6 g
Eiwitten39 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom
Kleine kom

Instructies

.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Bestrooi de kippendij met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie (de kip hoeft nog niet gaar te zijn).

.
2

Meng terwijl de kip bakt de helft van de sjalot in een kleine kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de dille fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, 1 tl honing en peper en zout naar smaak. Meng de komkommer door de dressing.

.
3

Voeg de knoflook, de overige sjalot en de piri-piri kruiden (zie TIP) toe aan de hapjespan waarin je de kip bakte en fruit 2 minuten. Voeg de orzo toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat de orzo met de deksel op de pan 4 - 5 minuten garen.

.
4

Leg de kippendij op de orzo en laat met de deksel op de pan nog 6 - 7 minuten garen.

.
5

Haal 1/3 van de komkommer uit de saladekom en bewaar apart. Meng de slamix en de helft van de dille door de komkommer in de saladekom en garneer met de ingelegde sjalot en de walnootstukjes.

.
6

Verkruimel de feta. Garneer de kip en orzo met de feta, de achtergehouden komkommer en de overige dille. Serveer met de partjes citroen en de salade.