Skip to main content
Orzo met kippendij, dille en feta

Orzo met kippendij, dille en feta

met een salade

4.1
(920)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

1 unit

Kippendij met bot

¼ unit

Citroen

½ unit

Komkommer

5 g

Verse dille

(May be present: Selderij)

½ teaspoon

Piri-pirikruiden

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

40 g

Slamix van veldsla, rucola en frisée

10 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

25 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Rode wijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3864 kJ
Calories924 kcal
Fat51 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate74 g
Sugar13 g
Dietary Fiber6 g
Protein39 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Aluminum Foil
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Bestrooi de kippendij met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie (de kip hoeft nog niet gaar te zijn).

.
2

Meng terwijl de kip bakt de helft van de sjalot in een kleine kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de dille fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, 1 tl honing en peper en zout naar smaak. Meng de komkommer door de dressing.

.
3

Voeg de knoflook, de overige sjalot en de piri-piri kruiden (zie TIP) toe aan de hapjespan waarin je de kip bakte en fruit 2 minuten. Voeg de orzo toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat de orzo met de deksel op de pan 4 - 5 minuten garen.

.
4

Leg de kippendij op de orzo en laat met de deksel op de pan nog 6 - 7 minuten garen.

.
5

Haal 1/3 van de komkommer uit de saladekom en bewaar apart. Meng de slamix en de helft van de dille door de komkommer in de saladekom en garneer met de ingelegde sjalot en de walnootstukjes.

.
6

Verkruimel de feta. Garneer de kip en orzo met de feta, de achtergehouden komkommer en de overige dille. Serveer met de partjes citroen en de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes