
Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
1 unit
Kippendij met bot
¼ unit
Citroen
½ unit
Komkommer
5 g
Verse dille
(May be present: Selderij)
½ teaspoon
Piri-pirikruiden
85 g
Orzo
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
40 g
Slamix van veldsla, rucola en frisée
10 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
25 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Olijfolie
250 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Rode wijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Bestrooi de kippendij met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie (de kip hoeft nog niet gaar te zijn).

Meng terwijl de kip bakt de helft van de sjalot in een kleine kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de dille fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, 1 tl honing en peper en zout naar smaak. Meng de komkommer door de dressing.

Voeg de knoflook, de overige sjalot en de piri-piri kruiden (zie TIP) toe aan de hapjespan waarin je de kip bakte en fruit 2 minuten. Voeg de orzo toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat de orzo met de deksel op de pan 4 - 5 minuten garen.

Leg de kippendij op de orzo en laat met de deksel op de pan nog 6 - 7 minuten garen.

Haal 1/3 van de komkommer uit de saladekom en bewaar apart. Meng de slamix en de helft van de dille door de komkommer in de saladekom en garneer met de ingelegde sjalot en de walnootstukjes.

Verkruimel de feta. Garneer de kip en orzo met de feta, de achtergehouden komkommer en de overige dille. Serveer met de partjes citroen en de salade.