Skip to main content
Oosterse kokosnoedels met babymais, broccoli en citroengras

Oosterse kokosnoedels met babymais, broccoli en citroengras

4.3
(221)

Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, ook wel sereh, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt. Het smaakt - de naam zegt het al - naar citroen en het zorgt voor een frisse noot in dit gerecht.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Ei
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Broccoli

50 gram

Babymais

¼ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ tl

Gemalen citroengras

70 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)871 kcal
Energie (kJ)3644 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd26.5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout4.3 g

Instructies

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel klein. Snijd de babymais in plakken. Pers het sap uit de limoen.

Kokosmelk doorroeren
2

Roer de kokosmelk goed door.

Groenten bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en babymais toe en roerbak 1 minuut.

Eieren koken
4

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 - 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Soep bereiden
5

Voeg de kokosmelk, citroengras en bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe (zie tip!). Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Soep verdelen
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer deze op de soep.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders