HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosterse Andijviecurry Met Spiegelei
topBanner
Oosterse andijviecurry met spiegelei

Oosterse andijviecurry met spiegelei

Met kokosmelk en pikante honingpinda's

Lees meer

Andijvie kennen we natuurlijk van de stamppot. Maar wist je dat je deze groente ook prima in andere gerechten kunt gebruiken? In een curry bijvoorbeeld. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk van dit gerecht kunt genieten is de andijvie alvast gewassen en voorgesneden.

Labels:InspiratieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Pinda'sNotenSelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

150 ml

Kokosmelk

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 tl

Gemalen kurkuma

2 tl

Gemalen kardemom

300 gram

Gesneden andijvie

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

170 gram

Basmatirijst

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3674 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein, hak de honingpinda's grof en roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het kerriepoeder, de kurkuma en kardemom 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de curry, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de tomaat en andijvie toe. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 of 2 spiegeleieren per persoon (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en andijviecurry over de borden. Besprenkel met ketjap en serveer met het spiegelei. Bestrooi met de honingpinda's.