topBanner
Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Lees meer

Little gem is een kleine gekropte romeinse sla. Het lijkt op ijsbergsla, maar is een stuk smaakvoller én je kunt het langer bewaren. Je gebruikt de slablaadjes als schuitjes en vult ze onder andere met noedels, kastanjechampignons, rode peper en bosui.

Labels:CaloriebewustOriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenPinda'sSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

300 gram

Kastanjechampignons

2 stuk(s)

Little gem

140 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Bosui

40 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2201 kJ
Energie (kcal)526 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers1.8 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout2.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Haal per persoon 3 hele bladeren van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem grof.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Snijd de bosui in fijne ringen en hak de gezouten pinda's grof.

5

Voeg de fijngesneden little gem, de noedels, het grootste deel van de bosui, de sojasaus en sesamolie toe aan de wok of hapjespan, roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Vul per persoon 3 blaadjes little gem met de noedels. Garneer met de gezouten pinda's en overige bosui.